Gezondheidszorg

Gezondheidszorg neemt heel wat van mijn beschikbare tijd in.

Professioneel werkte ik tot augustus 2014 als nachtverpleegkundige op de spoedgevallen en MUG dienst van AZ Delta campus Rijselstraat. (’t Heilig Herte van vroeger, of wie kent er nog het Sint Joris?) logo az delta

Wie ’s nachts op zoek is naar medische zorgen in Menen, had kans mij op zijn pad tegen te komen. Wij zijn natuurlijk ook altijd bereid bij u langs te komen. Wij komen echter maar in opdracht van de 112 centrale.

Vanaf 11 augustus 2014 begon ik een nieuw professioneel hoofdstuk. Ik laat mijn 17 jarige loopbaan in AZ Delta achter mij, en start in St Lucas te Brugge. Daar ben ik zorgmanager voor Kritische AZ-LOGO-RGBKleindiensten. (Spoed, IZ, OK, Radiologie, CAD, MICS, DZH heelkunde, DZH inwendige, Endoscopie en Functieafdeling  en mobiele Equipe). Een heel andere job, in een totaal nieuw ziekenhuis. Maar hiervoor ben ik ook naar school geweest.

DSCF2760Wie dringend een ziekenwagen nodig heeft, belt best het  nummer 112. Zij staan in voor het uitsturen van ambulances, MUG wagens, ook voor de brandweer kun je bij hen terecht.

In mijn vrije tijd zet ik mij ook in voor de ambulancedienst 112 van de brandweer Wervik. Samen met een 30-tal vrijwillige ambulanciers, zet ik mij als verantwoordelijke in voor vooral het Durnez Tom011welzijn van alle Wervikanen, maar ook van daarbuiten. De 100 wagen van Wervik wordt ook enkel via de 112 centrale uitgestuurd. Bellen naar de brandweerkazerne heeft dus geen zin.

 

Binnen de stedelijke veiligheidscel van Wervik ben ik verantwoordelijke voor discipline 2, dit wil zeggen voor het medische luik van de veiligheidscel.
Verder probeer ik nog wat les te geven en praktijkexamens af te nemen bij Wobra vzw, de provinciale brandweerschool van West – Vlaanderen;

Ik ben ook lid van het dagelijks bestuur, de algemene vergadering en de raad van beheer van WOBRA.

Ook vertegenwoordig ik de Westvlaamse ambulanciers in het bureau van de Provinciale Commissie voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening.

Bij de vereniging voor brandweervrijwilligers Vlaanderen. (VVB) ben ik stichtend lid, lid van raad van bestuur en algemene vergadering, en trek ik vnl alles wat DGH aangaat.